HELGA MI!

Litt sent,men her får dere se hva jeg har gjort i helga : )

På lørdag var det samefolketsdag og 10 A og Á skulle arrangere det. Vi serverte mat fra kl 12. - 20.00 og fra 18. - 20.00 var det underholdning.

Jeg sto opp halv ni,gikk å dusje og kledde på meg og spiste frokost. Jeg var veldig nervøs for dagen,men det gikk over. Áhkku kom å henta meg kl halv ti,ho skulle være med meg på kulturhuset siden mamma var på jobb. Vi kjørte kaken som mamma hadde bakt til DSF og tok en tur til pappa får å lete etter kameraet mitt,som jeg fant med en gang! Kl 10 skulle dem som hadde første vakt møte opp på rema, så vi dro dit. Vi var først ute og lederen får gruppa vår var også sent ute. Jeg og áhkku var nokså sure da alle de andre var såpass sent ute når vi hadde avtalt å møtes kl.10. Men, vi handlet og halv elleve var i på kulturhuset. Vi stelte i stand lokalet og tok det bare med ro egentlig.

Kl 12. begynte vi å selge mat (gumpus,margbein,kjøtt og bidos) og kake,så da kom det faktisk mye folk. Det var ganske gøy å stå i kassa på kaféen. Det var ikke så stressende og skummelt som sist : P Jeg sto i kassa fra 12.00 - 14.30. Jeg skulle egentlig bare være der til 14.00,men folk på trinnet vårt har jo det med å ikke møte opp når dem skal (!!)

Jeg og Mari som hadde første økt i lag,var de eneste av elevene som var kommet, resten av dem hadde valgt å ikke stille opp siden de skulle underholde. Mest idiotiske jeg har hørt!

Vi ble på kulturhuset til ca halv fire og så kom mamma å henta oss. Vi dro å handle og så lagde vi taco : D yummi :P
Halv seks var vi to på kulturhuset igjen. Da møtte vi Vivi og Elle Ristin og de andre jentene fra trinnet,mange av dem sku være med på underholdninga,så de måtte dra backstage å ordne seg.

Så begynte underholdningen. Det var skikkelig bra. En gutt fra våres klasse og en jente fra A klassen var konferansierere og de var kjempe flinke. Det var mange som danse, barn og ungdom fra kulturskolen og noen fra våres klasse og A klassen. De danse hoedown throwdown : D Kjempebra,uten tvil. Så hadde inka duodji klesvisning,det var kjempe gøy å se på. Mange fra klassen min var samemanekeng eller hva det nu heter :P Masse kule klær må jeg si. Sist ut var 7 mødre til folk på trinnet. De hadde laget en samisk - engelsk versjon av mamma mia. Det var kveldens høydepunkt og store avslutning.

http://nrk.no/kanal/nrk_sami_radio/1.6982211 nettsiden,kan dere se video fra mamma mia forestillingen og en dans fra to 9 åringer. Jeg anbefaler dere å ta en titt. Fortell hva du syns om det!


Meg


Mari < 3


Samekenger


Mamma Mia


Mamma Mia

Beklager får at de tre siste bildene ble så dårlige,de var de med best kvalitet.Kameraet ville ikke samarbeide : /
Ja,det var litt om lørdagen : ))

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits