jeg blir syk av røyklukta

Huff huff huff....

De voksne (pappa,bestemor,onkel og tante) her i huset røyker som skorsteiner.Dessverre så er pappa den verste!
Det er så fæl lukt og ikke minst skadelig for ikke-røykere i tillegg til dem som sjøl røyker. Jeg skjønner ikke at dem ikke kan gå ut å røyke eller røyke ved peisen når dem så absolutt skal røyke. Dessuten setter lukta seg på klærne og håret og det e sånn sur lukt på det. Å når man har sitter i stua ved folk som røyker så setter lukta seg i nesa og man må åpne væranda døren for å trekke inn litt friks luft og gå bort derfra. Sånn har jeg det nu,når jeg puster gjennom nesa så svir maasse pga røyklukta : S

Jeg er sjeleglad mamma har klart å slutte. Ho pleide heldigvis å røyke ute på trappa så inne er og var det alltid frisk luft. Ho har ikke røyka på snart et år eller noe. Stefaren min har også røyka,men slutta for kjempe lenge siden. Bestefar på 75 år fikk beskjed rundt 17 - 21 (??) år at han må legge bort røyken,og har ikke røkt siden. Jeg er stolt over han,men skjønner ikke at han ikke har bedt pappa og dem på ut å røyke.

Dessverre så tørr jeg ikke å si (jeg har prøvd en gang) fra til pappa og áhkku at dem må gå ut å røyke og be gjester gjøre det samme, men áhkku blir bare fornærma og bryr seg ikke og pappa bryr seg ikke :'(  Jeg blir så frustrert over at man ikke blir hørt her i huset :'(

Nå er det blitt sånn at jeg for det meste sitter inne på rommet siden jeg ikke vil at klærne skal få så mye røyklukt på seg og jeg sjøl ikke må puste det.
Og enda så tar dem ikke på alvor å slutte når man vet at man får kols og kreft og masse andre farlige sykdommer og man lett kan dø av!
Jeg er selv 15 og har aldri tenkt å røyke. Det er ikke bra for min helse og heller ikke dem rundt meg.

Jeg syns det er bra at det er røykeforbud på resturanter og enkelte andre offentlige steder. Jeg hadde ikke hatt i det minste i mot at røyksalget i Norge ender.

Sorry får et langt innlegg,måtte få det ut : )
Hva syns du om dette ?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits