Dag 2 - En historie du har skrevet

Hehee, denne blir vrien! Dette er en modernisering av Askepott som jeg har skrevet i norsk.

Det var en gang en pike med navnet Marie. Hun var en tjenestepike hos familien som hadde adoptert henne da hun var liten. Marie var veldig vakker, men i fostermorens og søstrenes øyne var hun bare en tjenestepike. Hun slet seg ut fra morgen til kveld. Hun lagde middag, gikk tur med hundene, gjorde leksene til søstrene, hun skrubbet gulv og strøk kjolene deres og i tillegg så gikk hun selv på skole.

Adoptivfamilien var veldig kjent i filmbransjen og en dag fikk de en invitasjon til en fest som skulle holdes av en stor superstjerne. Marie ble nektet å dra dit og fostermoren fant masse husarbeid som hun skulle ta seg av mens dem var borte. Huset skulle være skinnende rent før midnatt, da skulle moren og søstrene komme hjem.

Marie var i full gang med å skrubbe gulv da det banket på døren. Hun gikk og åpnet og der sto bestevenninnen Lucy. Lucy visste at Marie ville dra på festen og var kommet for å hjelpe. Marie var veldig usikker på dette, hun måtte jo ta seg av huset. Dessuten så hadde hun ikke en kjole å ha på seg. Lucy dro ut i bilen og hentet en nydelig kjole som hun hadde sydd til bestevenninnen. Det fulgte også med en maske som hun skulle bruke for å ikke bli tatt på fersken.Lucy hadde til og med ordnet et vaskebyrå som skulle vaske huset mens dem var på festen.

De ankom lokalet hvor festen ble holdt. Det var mange mennesker der og Marie fikk øye på fostermoren og søstrene med en gang. De så rart på den ny ankomne gjesten. De skjønte ikke hvorfor hun hadde på seg maske og syntes det var rart, men hun var vakker. Alle så på henne og etterhvert fikk superstjernen også øye på henne. Han ba henne opp til dans og Marie takket ja. De danset lenge, hun og superstjernen. Alles oppmerksomhet var vendt mot dem. Plutselig oppdager Marie den store klokken på veggen. Det var et kvarter til midnatt. Hun takket superstjernen for dansen og løp bort til Lucy. De måtte skyndte seg hjem før fostermoren og søstrene kom hjem. Hun løp ut av lokalet og mistet telefonen på vei ut.

Lucy kjørte i full fart. Marie ble stresset for hun oppdaget at telefonen var borte og de måtte rekke hjem i tide. Når dem parkerte bilen så løp Marie inn i huset og inn på rommet. Hun hørte bilen til fostermoren og søstrene ankomme utenfor huset så hun rev av seg kjolen og slengte den i skapet. Hun tok på seg de umoderne klærne hun til vanlig brukte og så løp hun ned på kjøkkenet for å jage ut dem som sto der å vasket. Dem løp ut bakveien og inn i bilen som sto parkert på siden av huset. Fostermoren kom brasende inn på kjøkkenet, fulgt av søstrene. Dem fortalte om festen og den mystiske jenta.

I mellomtiden gikk superstjernen rundt å lurte på hvem denne jenta var. Hun som han danset med på festen, hun som mest sannsynlig eide telefonen han hadde funnet da han løp etter henne. Han la ut poster på facebook og blogger der han etterlyste jenta. Han ba henne om å møte han på den lokale kafeen for å finne ut om det var den rette jenta og hun måtte si hva hun hadde mistet.

Det ble stort hysteri rundt dette og det var mange jenter som møtte opp på kafeen. Marie dro ikke. Hun ble hindret av søstrene i å dra. De ville ikke at hun skulle dra dit og ga henne masse arbeid. Søstrene hennes derimot, de dro til kafeen og de gjorde seg selv til latter. Den ene sa at hun hadde mistet et egg og den andre sa at hun hadde mistet en leppestift. De dro hjem og surmulte lenge. Begge ville bli sammen med superstjernen og følte at dette var deres sjanse.

Noen dager senere var Marie ute i byen på et ærend for fostermoren. Hun dro en tur innom kafeen hvor hun møtte venninnen. Venninnen hadde store nyheter. Hun hadde kontaktet superstjernen og fortalt han om Marie og festen og nå ville han møte henne.

Neste dag dro hun å møte han på kafeen. Naturligvis spurte han henne om hva hun hadde mistet. Hun fortalte om telefonen og han ga den tilbake til ho. Hun var veldig takknemlig. Han derimot var glad for å ha funnet jenta han hadde drømt om siden den kvelden de danset sammen på festen. Han spurte henne ut på date og de levde lykkelig alle sine dager.

Hva syns du?

8 kommentarer

Beateee

12.05.2011 kl.17:31

bra skrevet :))

Stina Marie

12.05.2011 kl.17:39

Minte en del om den fortellingen jeg skrev i første klasse på vgs! ;D

Ida Charlotte

12.05.2011 kl.19:16

Stina Marie: Haha så kult! :D

Ida Charlotte

12.05.2011 kl.19:17

Beateee: Takk :))

Maia

13.05.2011 kl.09:11

Den var ganske bra, da! Vi fikk en sånn oppgave på en tentamen før jul tror jeg, om å skrive et moderne eventyr :)

Julie JJ

13.05.2011 kl.10:52

Nice :)

Ida Charlotte

13.05.2011 kl.19:11

Maia: tusen takk :)

Ida Charlotte

13.05.2011 kl.19:23

julie jj: hehe takk

Skriv en ny kommentar

hits