I'm just a girl trying to find my place in this world

Jaddaaa, da er det åpent for å kunne søke på skole til høsten på samorda opptak. Siden jeg ikke skal fortsette på en bachelor i reiseliv, så må jeg søke igjen. Problemet er bare å finne ut hva, og hvor! Lettere sagt enn gjort. 

Har jo egentlig kommet frem til at jeg vil studere engelsk, men har begynt å tvile litt på det. Tror det kom av at jeg snakka litt med en som hadde begynt på det i høst og som sa at det var veldig tungt. Vil egentlig prøve likevel, kan jo slutte hvis det blir altfor ille. Bortsett fra engelsk så vet jeg ikke hva jeg vil studere. Er litt stuck på det området, og jeg blir litt gal av det. 

Det største problemet er hvor jeg vil studere. Først så hadde jeg Hamar i tankene, og delvis Alta også. Jeg vil nordover igjen. Alta er jo ikke drømmeplassen, men det er nært hjem. I Hamar har jeg Anette, pluss at jeg og en Lise har småplaner om at ho skal flytte ned hit med meg hvis det blir Hamar. 
Tredje alternativet er Tromsø. Tromsø har hele tiden vært utelukket av en eller annen grunn, jeg har ikke villet flytte dit i det hele tatt. Så fant jeg ut at dem faktisk har engelsk der og, trodde først at dem ikke hadde men det, viste seg at jeg tok feil. Ble veldig åpen for ideen om Tromsø da, og har nå aller mest lyst til å flytte dit!  

Hadde det bare vært så enkelt som å velge Tromsø, så hadde jeg dratt med en gang. Dessverre så er det dyrt å leie i Tromsø, og jeg vil ikke bo på studenthjem eller noen annen form for kollektiv. Jeg vil ha noe eget, leilighet. Alene. Men så er det dyrt, så da burde jeg bo med noen. I Alta er det også litt dyrt, men overkommelig. Fær jeg dit så er jeg avhengig av bil. Må ikke ha det, men vil helst ha det, og det går ikke når jeg er student så da må jeg ta jobb. Og Hamar.. Vel, jeg vil jo nordover så derfor e ikke Hamar så fristende. Ikke liker jeg byen heller noe særlig, tror ikke jeg hadde trivdes der så godt. Har sett skolen der og syns heller ikke at den var noe motiverende akkurat. 

I Tromsø har jeg masse venninner og bekjente, det er nordpå. Ikke er det langt å dra hjem og heller ikke langt for dem hjemme å komme på besøk. Biligere er det å reise og. Alta.. er Alta. Ikke drømmebyen akkurat, men hadde sikkert trivdes der. Har Lena og Anne Lise der, og sikkert mange andre som jeg ikke kommer på i farta. 

Samtidig som jeg vil nordover igjen fortest mulig, så vil jeg gjerne bli sørpå litt lenger. Jeg trives jo, for all del. Liker meg godt her ved Mjøsastrand, og vil ikke dra helt enda. Liker at det er så nært til alt, Oslo er 2 timer unna med tog. Det er frihet! Haha. 

Også er det Lillehammer da. Fine, lille byen som jeg er totalt forelsket i. Jeg trives kjempe godt her! Byen og skolen er akkurat passe stor for meg, menneskene er kjempe trivelige og jeg føler at er "hjemme". Jeg fant en studie jeg har søkt på her, men den er ikke satt øverst på lista. Hadde jo vært enkelst å bare søke hit igjen, eller til Tromsø. Er jo de to stedene jeg aller helst vil være. Får se hva jeg gjør, kan jo endre på lista helt frem til 1. juli!

Kunne skrevet i en evighet om alle fordelene og ulempene med alle tre stedene, uten å komme noen som helst vei. Tankene går i sirkel i hodet, klarer ikke å bestemme meg for noe som helst. Har egentlig tenkt at jeg skal prøve å finne et sted å bo, i ett av de tre byene, OG SÅ søke på skole, der jeg har funnet boplass. Synes det er litt risikabelt det også, men det virker som den eneste løsningen. 

BARE tekst, jeg vet. Trengte et sånt innlegg nå.. 

Hva og hvor skal du studere til høsten?

9 kommentarer

Kaisa Elise

03.02.2014 kl.18:23

Jobber så skal ikke søke skole :)!

:)

03.02.2014 kl.19:04

Hei!

Jeg lurer på om hva du synes om reiselivsstudiet? Er det mye jobbing med studiet? Hadde satt pris på om du svarer:)

Det er ikke lett å bestemme seg for hva man ønsker å studere! Bra du setter opp "fordeler og ulemper", det gjør det forhåpentligvis litt lettere å gjøre et valg! :)

Siri sin blogg

03.02.2014 kl.19:05

Ah, føler meg veldig igjen i det du skriver! Jeg fikk i dag positivt svar fra en folkehøyskole, meeen tja, er fortsatt ikke 100% sikker... Men enn så lenge er det innenfor grafisk design der jeg holder en knapp på^^

era

03.02.2014 kl.19:28

Tromsii! Ii adjan earo su 1,5t reiset ja halbi :) altai adjana ollu guhkkit vaikke lea dábbelis.

Ida Charlotte

03.02.2014 kl.19:58

Kaisa Elise: høres så enkelt og greit ut! :D haha, heldig du!

Ida Charlotte

03.02.2014 kl.20:01

:): hehe, ja hadde det bare vært så lett selv om jeg har satt opp fordeler og ulemper:/ jeg syns reiselivsstuidet er kjempe bra, jeg trives med det :) det første semesteret var det ikke så veldig mye, da hadde vi to emner bare. vi hadde et par store arbeidskrav og 3-4 mindre, og det syns jeg var veldig greit. vårsemesteret er litt større, vi har 3 emner nå og litt mer arbeid, men det er kjempe spennende! anbefaler det reiselivsstudiet!:) for meg var det en veldig fin start på høgskoletiden, jeg som kom rett fra vgs. håper du fikk svar på det du lurte på, spør om det er noe mer:)

Ida Charlotte

03.02.2014 kl.20:01

Siri sin blogg: åååh så gøy! hadde også lyst å søke på folkehøgskole, men kom ikke såå langt:/ håper du finner ut av alt :D

Ida Charlotte

03.02.2014 kl.20:03

era: jus lean davás de gal lean tromsii, álttás eai lean áktánas studiet, ii ge lean engelsk.. håpen mun beasan sisa tromsii, haha ;)

Siri sin blogg

04.02.2014 kl.19:43

//aw, tihi, jaaaa skal prøve å komme fram til et smart valg :D

Skriv en ny kommentar

hits