Oh, these rainy days

I går syntes jeg at det var altfor varmt, i dag ligger jeg under pledd og savner sommervarmen, som etter min mening var kommet altfor tidlig. Noe han der oppe også kanskje mente, ettersom han sendte både regn og snø hit i dag. Vel vel, regn er noe jeg elsker, så heller regn enn 20 varmegrader. I noen tilfeller hvertfall. Snøen derimot, totalt unødvendig! 

Til tross for det triste været så har jeg faktisk vært utfor ytterdøra. Kom meg faktisk ned på biblioteket hvor jeg satt med en klassevenninne i et par-tre-fire timer å leste. Veldig greit! Fikk faktisk lest en del også. Hadde jeg vært hjemme hele dagen så hadde jeg ikke lest halvparten engang av det jeg ble å lese i dag. Satser på å komme meg ned på biblioteket igjen i morgen, og på torsdag. Som jeg nevnte i går så var jeg på kino og så Glassdukkene. Grunnen til at jeg var så spent var det tre grunner til. 1) Jeg har lest boka en gang i tiden og den likte jeg kjempe godt. HER kan du lese det jeg skrev om boka. 2) Det er fra et kjent miljø, i Tromsø har jeg farta en del så jeg var spent på å se det fra ett litt "nytt" perspektiv. 3) En jente fra hjembygda hadde en (liten) rolle i filmen, så det var jo også litt stas. Les en artikkel om ho HER.

Filmen er regissert av samiske Nils Gaup (Veiviseren, Kautokeino opprøret) og hadde premiere forrige uke. Den fikk terningkast 4 i VG, noe jeg tenker er ganske bra med tanke på at det for det første er en norsk film. Hovedrolleinnhavere er Stig Henrik Hoff (Kautokeino opprøret) og Lena Kristin Ellingsen (Himmelblå). Trykk HER for å se traileren.

Nå husker jeg jo ikke så mye fra boka da, eller, så og si ingenting, så jeg kan jo ikke sammenligne. Jeg syntes ihvertfall at  filmen var overraskende bra. Jeg er jo absolutt ingen fan av norske filmer, og har unngått å se på dem i en årrekke fordi de er så latterlig dårlige. Glassdukkene derimot var veldig spennende, og generelt veldig bra. Følte meg faktisk også veldig "hjemme" når jeg så på filmen, hihi. VG ga filmen terningkast fire, jeg får ett hakk opp og gir den en femmer. 

Har du sett Glassdukkene, og hva syntes du om filmen? Hvis du ikke har sett den, kunne du tenkt deg å gjøre det?

4 kommentarer

Kaisa Elise

08.04.2014 kl.21:40

Nei har ikke sitt den :)

Tam Huynh

09.04.2014 kl.19:27

har ikke sett den :)

Karoe

09.04.2014 kl.22:35

Jeg har ikke sett den, eller hørt om den faktisk :o

Ingrid Nordli

01.05.2014 kl.16:21

Så fine bilder, selv på en rainy day :) Har ikke sett filmen, men det høres ut som en jeg må se!

Skriv en ny kommentar

hits