Adventure is calling and I must go

Tiden min i Lillehammer nærmer seg slutt, det er under en måned igjen nå. Det betyr også at det er på tide å ta en beslutning om hva det neste blir, hvor skal jeg ta veien nå. Hvis dere har fulgt med på bloggen så har dere vel fått med dere hvor ubesluttsom jeg har vært hele veien, og det jeg har skrevet her er bare 1/1000 del av det jeg har tenkt. Jeg har jo siden i høst tenkt og vurdert, bestemt meg og ombestemt meg igjen, om hva jeg skal denne høsten. Jeg har bestemt meg for både det ene og det andre, droppa alle planene og bestemt meg for noe nytt, og vært fast bestemt på det, bare for å falle tilbake på noe annet igjen. Nå tror jeg at jeg endelig har bestemt meg.

Etter at jeg var hjemme i februar, så nærmest bare bestemte jeg meg for at jeg skal ta friår. Både fordi jeg er sykt skolelei og fordi jeg vil reise. Før påske så fikk jeg ideen om å flytte til Oslo, for der fant jeg ett studie jeg virkelig kunne tenkt meg å gå: biblitekt- og informasjonkunnskap. Selv om jeg vil til Oslo, så er jo ikke Oslo Nord-Norge, og det er dit jeg lengter. Om ikke hjem, så vil jeg til Tromsø å studere. Fant ett lignende studie der, allmenn litteraturkunnskap. Samme jobbmuligheter som på den i Oslo. Er veldig gira på tanken om å flytte til Tromsø, jeg kunne dratt med en gang! Til tross for at jeg er skolelei så har veldig lyst til å fortsette å studere, siden jeg endelig har funnet drømmestudiet. Jeg vil begynne nå, så jeg kan bli ferdig fortest mulig. Dessuten så er studentlivet ganske så koselig. Egentlig så vil jeg bare gå på skole for å bli kjent med nye mennesker, hahah. 

Men jeg vil også reise. Jeg føler tiden nå er inne for nettopp det, at det er en nå eller aldri sjanse, til å se verden, oppleve så mye som mulig, finne meg selv som det også så pent sies. Reise rundt uten mål og mening, rett og slett gå livets skole før jeg tar fatt på "virkelige" studier.Jeg har fryktelig lyst til det, å jeg kjenner på kroppen at jeg er rastløs og har reiselyst.  

Som sagt, så føler jeg at det er nå eller aldri. Det skulle vel alltids være tid til å reise senere i livet, men jeg lurer fryktelig på når det skulle være. Livet består jo av skole, skole, skole, og så snart du er ferdig utdannet så skal man lete etter jobb, og deretter jobbe helt til du blir pensjonist. I mellom tiden skal du få deg kjæreste, barn, hus, hund og katt, gifte dere osv. Når skulle det da være tid til å reise fritt omkring? Det er . Det er jeg er fri som fuglen. Det er jeg skal legge ut på mitt livs reise. Så det er det jeg skal gjøre, jeg skal ta et friår, flytte hjem så fort jeg blir ferdig her i Lillehammer, så skal jeg jobbe rævva av meg og spare penger til mitt livs reise. Om det blir ett eller to år det får tiden vise, om jeg skal reise delvis alene og delvis med venner, hvor jeg skal dra og sånt, det vet jeg ikke, men jeg skal jobbe hardt for å komme meg ut i verden. 

Jeg skal innrømme at denne drømmen og tankene mine skremmer vettet av meg. Det er mer skremmende enn det var å flytte til Lillehammer, som i det minste er i Norge. Men meg, lille meg, ute i den store, vide verden, alene. Jeg får skikkelig hjertebank, og det er både spennende og skremmende på samme tidspunkt. Jeg klarer nesten ikke å vente. Hadde jeg vært rik, så hadde jeg ikke kasta bort tid på skolebenken, men reist rundt og oppdaget nye steder, og ikke minst, meg selv. Hva skal DU til høsten? 

Er det noen som har samme planer som meg? Jeg vil gjerne høre! 

9 kommentarer

theresekristina

07.05.2014 kl.19:00

Eg skal nok berre jobbe og ta nettstudie. Er litt skulelei så greit å kunne strukturere opplegget sjølv, i tillegg til at eg eeelska å jobbe og tene penga :)

juliaamyklebust

07.05.2014 kl.23:37

Ønsker deg en god natt!

Emilie

08.05.2014 kl.00:14

Jeg skal gå andre året på medier og kommunikasjon:)

Jeanett Hensel

09.05.2014 kl.15:06

til høsten så skal jeg gå helsefagarbeider andre året på vgs :)

:)

10.05.2014 kl.17:43

Hei! Jeg leser bloggen din jevnlig, og jeg lurer på om hvordan du synes året i Lillehammer har vært? Synes du det har vært grei arbeidsmengde på reiselivsstudiet eller ble det veldig mye i forhold til vgs? :) setter pris på om du svarer:) Lykke til med valgene du tar, det viktigste er at du gjør det som føles riktig for deg:)

Emma

12.05.2014 kl.20:20

jeg har tenkt til å gå på designerskole i danmark til høsten om jeg kommer inn :)

Ps: Takk for kommentaren på bloggen min! :)

Ida Charlotte

21.05.2014 kl.23:08

Emma: så spennende! :) krysser fingrene for at du kommer inn!

Ida Charlotte

21.05.2014 kl.23:11

:): Hei hei, så koselig å høre at du er innom bloggen jevnlig, til tross for at det har blitt veldig lite oppdateringer i det siste:)
jeg syns det har vært et veldig fint og lærerikt år på lillehammer. det er en nydelig plass og skolen er super! ehm tjaa, det var mer arbeid enn jeg egentlig hadde sett for meg, men heller ikke altfor mye. det var sånn midt på treet:) håper det var bra svar, e bare å spørre om du lurer på noe mer :) tusen takk!

Ida Charlotte

21.05.2014 kl.23:11

Jeanett Hensel: artig! :D

Skriv en ny kommentar

hits